Osmoworks | Alles voor de glazenwasser!
Glazenwasserswinkel.nl | Alles voor de glazenwasser!
 • € 26,65€ 19,9921% BTW25%21% BTW ART: VBSR001 € 26,65€ 19,9921% BTW25%21% BTW

  Handborstel van Vikan, afgemonteerd met straal-nozzle en 3 meter PU slang en Rectus steekkoppeling. Werkelijk onmisbare handborstel die standaard bij de uitrusting van een glazenwasser hoort. Hiermee reinig je supersnel: deuren, houtwerk, balkon platen, kozijnen. Maar natuurlijk ook te gebruiken als velgenborstel….. Extra scherp geprijsd.

 • € 79,00 21% BTW ART: OSRS1 € 79,00 21% BTW

  Nieuwe borstel in de markt: Russo1.
  Wij introduceren een heel fraai nieuw borstelconcept: de Russo1. Door de speciale positie van de haren biedt deze borstel een sterk vergroot wasoppervlak van 16 x 38 cm. De buitenste rij haren zoeken de randen van het raam en vooral de hoeken vanzelf op, de blauwe haren borstelen en de witte haren in het midden schrobben bij het zetten van extra kracht. De Russo1 is opvallend licht in gewicht, slechts 396 gram. Dit ‘gooseneck’ pakket wordt geleverd met Vikan adapters zodat hij op vrijwel iedere steel is te monteren.

  Het complete pakket, borstel en steelverbinding.

 • € 49,98 21% BTW ART: OSMOBRUSH1 € 49,98 21% BTW

  Osmoworks introduceert een fantastische nieuwe borstel voor telescoop-glasbewassing: de OsmoBrush. Deze nieuwe borstel heeft dezelfde hoek als de bekende Vikan kozijnenborstel, maar een groot verschil zit hem in de haren die ook aan de zijkanten zijn geplaatst. Deze unieke vorm voorkomt deuken en krassen op kozijnen en werkt ook nog eens geruisloos. Het spreekt voor zich dat je tijdens het werk automatisch de kozijnen aan de zijkanten ook schoonmaakt zonder de borstel van het glas af te halen. De breedte van de borstelvoet is met 3 cm vergroot. Dit geeft samen met de haren aan de zijkanten een vergroting van het oppervlak van bijna 100% ten opzichte van de Vikan. Sneller werken door de grotere oppervlakte, stiller door de bescherming van de haren aan de zijkanten, geen schade aan het houtwerk en bovendien is de borstel lichter. De haren zijn van de hoogwaardige polymeer gemaakt en hebben als belangrijkste kenmerken soepelheid en slijtvastheid. Het glasvlak van de borstel is voorzien van een iets kortere en dikkere haar dan de onderkant en de zijkanten. De borstel is standaard voorzien van spuit-nozzles op basis van een 6 mm aanvoer slang. Sproei-nozzles zijn apart bij te bestellen (zie bijpassende producten hieronder). De bostel is op alle bestaande stelen te gebruiken, we hebben zelfs een adapter gemaakt voor de OsmoScopic. De Borstel wordt in een pakketje geleverd met spuit-nozzles die samenkomen op een messing T-stuk met 6 mm tule.

   

 • € 29,00 21% BTW ART: OSMOBRUSH3 € 29,00 21% BTW

  Na de eerste OsmoBrush, de hoekborstel met tevens haren aan de zijkant, is het  nu tijd voor een uitstekende aanvulling: de OsmoBrush recht model. Door de iets bredere basis heeft deze borstel een was-oppervlak dat 12% groter is dan de rechte Vikan modellen. De totale breedte op het glas komt hiermee op zo’n 33 cm.

   

  Bij het bepalen van de haarinzet is gekozen voor iets dikkere klossen dan bij OsmoBrush1. De haardichtheid is hierdoor meer 25% toegenomen ten opzichte van de eerdere OsmoBrush. Het is een tweekleurige dubbeltrim uitvoering die daardoor sterk lijkt op de succesvolle Tuckerborstel. Het middenvlak van deze dubbeltrim is uitgevoerd in kortere witte haren die daardoor wat harder zijn en vaste vervuiling beter weghalen.

   

  Het gewicht blijft zeer beperkt tot amper 440 gram, erg licht voor een borstel van deze kwaliteit. Standaard is de OsmoBrush recht model uitgevoerd met twee aluminium spuit-nozzles met 2 mm doorgang. Eventueel zijn sproei-nozzles of spuit-nozzles met een kleinere doorgang van 1 mm bij te bestellen.

 • € 34,50 21% BTW ART: OSMOBRUSHKWB3 € 34,50 21% BTW

  De succesvolle lijn van Osmobrush is verder uitgebreid met deze introductie van de kozijnenborstel. De haarinzet bestaat uit 2 vlakken, het witte deel is het glas vlak met ongespleten haarpunten, het blauwe deel is geschikt voor de kozijnen en dorpels door de zachtere haren met gespleten punten. De borstel wordt afgemonteerd met spuitnozzles en een messing t-splitter. Onverwoestbare borstel in de klassieke vorm, ook zeer geschikt voor gebruik op kortere stelen. extra scherp geprijsd.

 • € 119,00€ 101,1521% BTW15%21% BTW ART: OSMOBRUSH2 € 119,00€ 101,1521% BTW15%21% BTW

  Super handige verlenging van de OsmoBrush voorzien van spuitnozzles en slang met Rectus 21 man. Ideaal voor het reinigen van balkonplaten, laag werk zoals deuren en kozijnen en natuurlijk ook bedrijfswagens. (Het carbon deel heeft dezelfde maat als de OsmoScopic deel 4 en is dus ook in combinatie met deze steel te gebruiken).

 • € 71,00€ 56,8021% BTW20%21% BTW ART: 3MOSBR € 71,00€ 56,8021% BTW20%21% BTW

  Nu ook leverbaar in deze 3 meter variant. Speciaal voor Osmoworks geproduceerde telescopische 3 meter steel met unieke Tri-ovale steelvorm (de steel is een beetje ovaal met daarin nog drie rechtere kanten verwerkt). Het voordeel van deze vorm is dat de delen niet kunnen draaien ten op zichte van elkaar. Bijkomende voordelen zijn verhoogde stevigheid ten opzichte van een ronde vorm, en de vorm biedt een fijne ergonomische grip op het steeltje.
  De diameter is 38 mm aan de buitenkant. Alles draait om de details. Deze steel is afgemonteerd met een rechte OsmoBrush3 van 30 cm voorzien van 2 mm spuitnozzles, Osmoworks steel/werkslang, een kniegewricht en een Rectus koppeling. Super handig steeltje om bijvoorbeeld; bus, boot, caravan, tuinhuis, camper, etalage ramen, roldeuren, garagedeuren, balkonplaten, portieken, trespa en bushokjes te reinigen.

 • € 84,00€ 67,2021% BTW20%21% BTW ART: 4MOSBR € 84,00€ 67,2021% BTW20%21% BTW

  Nu ook leverbaar in deze 3 meter variant. Speciaal voor Osmoworks geproduceerde telescopische 3 meter steel met unieke Tri-ovale steelvorm (de steel is een beetje ovaal met daarin nog drie rechtere kanten verwerkt). Het voordeel van deze vorm is dat de delen niet kunnen draaien ten op zichte van elkaar. Bijkomende voordelen zijn verhoogde stevigheid ten opzichte van een ronde vorm, en de vorm biedt een fijne ergonomische grip op het steeltje.
  De diameter is 38 mm aan de buitenkant. Alles draait om de details. Deze steel is afgemonteerd met een OsmoBrush Kozijnenborstel voorzien van 2 mm spuitnozzles, Osmoworks steel/werkslang, een kniegewricht en een Rectus koppeling. Super handig steeltje om bijvoorbeeld; bus, boot, caravan, tuinhuis, camper, etalage ramen, roldeuren, garagedeuren, balkonplaten, portieken, trespa en bushokjes te reinigen.

 • € 79,00€ 55,3021% BTW30%21% BTW ART: SBT025 € 79,00€ 55,3021% BTW30%21% BTW

  De superlichte Tucker borstel is gemoderniseerd. De bekende nylon haar inzet onveranderd: ‘Double Trim’ met in het middenvlak de kortere haren voor optimaal resultaat. De verbetering zit in de montage van een Vikan draad zodat deze Originele Tucker borstel op vrijwel alle stelen in een handomdraai is te monteren.

 • € 61,51 21% BTW ART: 26KOZSPLIT € 61,51 21% BTW

  Deze Dual trim, (dit zijn twee lengtes haren) Hoekborstel. Spreidt mooi uit over het glas met de buitenste haren, de kortere haren in het midden zorgen voor de “scrub” op het glas. Goed doordacht concept. Gespleten haren. Lichtgewicht. Buitenste haren wat aan de zachte kant. Door het Duitse draad (Vikan schroefdraad) toepasbaar op bijna alle stelen. Standaard met spuitnozzles,  sproei nozzles zijn apart bij te bestellen (zie hieronder).

 • € 61,51 21% BTW ART: 26KOZ € 61,51 21% BTW

  Deze Dual trim, (dit zijn twee lengtes haren) Hoekborstel. Spreidt mooi uit over het glas met de buitenste haren, de kortere haren in het midden zorgen voor de ‘scrub’ op het glas. Goed doordacht concept. ongespleten haren. Lichtgewicht. Buitenste haren wat aan de zachte kant. Door het Duitse draad (Vikan schroefdraad) toepasbaar op bijna alle stelen. Standaard met spuitnozzles,  sproei nozzles zijn apart bij te bestellen (zie hieronder).

 • € 40,04 21% BTW ART: 26KSPLIT € 40,04 21% BTW

  Deze Dual trim, (dit zijn twee lengtes haren) spreidt mooi uit over het glas met de buitenste haren, de kortere haren in het midden zorgen voor de “scrub” op het glas. Goed doordacht concept. gespleten haren. Lichtgewicht. Buitenste haren wat aan de zachte kant. Door het Duitse draad (Vikan schroefdraad) toepasbaar op bijna alle stelen. Standaard met spuitnozzles,  sproei nozzles zijn apart bij te bestellen (zie hieronder).

 • € 40,04 21% BTW ART: 26MONO € 40,04 21% BTW

  Deze Dual trim, (dit zijn twee lengtes haren) spreidt mooi uit over het glas met de buitenste haren, de kortere haren in het midden zorgen voor de “scrub” op het glas. Goed doordacht concept. Ongespleten haren. Lichtgewicht. Buitenste haren wat aan de zachte kant. Door het Duitse draad (Vikan schroefdraad) toepasbaar op bijna alle stelen. Standaard met spuitnozzles,  sproei nozzles zijn apart bij te bestellen (zie hieronder).

 • € 35,75 21% BTW ART: FPSILLBP € 35,75 21% BTW

  Deze lichtgewicht borstel weegt slechts 386 gram. Bevat twee soorten haren in twee lengtes, Dual Trim, voor een optimaal reinigingsresultaat (zie foto inzet).

 • € 35,75 21% BTW ART: FPNEON € 35,75 21% BTW

  Deze ultra lichtgewicht borstel weegt slechts 256 gram. Bevat twee soorten haren in twee lengtes, Dual Trim, voor een optimaal reinigingsresultaat (zie foto inzet).

 • € 42,79 21% BTW ART: PHO005 € 42,79 21% BTW

  Lichtgewicht borstel met een breedte van 26 cm. Standaard voorzien van straal-nozzles en een messing t-splitter. Voorzien van het bekende Vikan-draad dus past op vrijwel alle stelen. Door het lage gewicht van de borstel is hij een echte aanrader voor glasfiber en hybride stelen. De haren zijn niet gespleten aan de punten.

 • € 39,78 21% BTW ART: STRLB25 € 39,78 21% BTW

  Nieuwe borstel van streamline met aansluiting op Duitse/Vikan draad, past dus op nagenoeg iedere steel uitgevoerd met verplaatsbare nozzles (snelsluiting) medium zachte haren. Zeer licht in gewicht. Dit maakt hem geschikt voor bijvoorbeeld glasfiber of hybride stelen van rond de 8 meter die het gewicht van een zwaardere borstelsetting niet echt aankunnen.

 • € 49,98 21% BTW ART: STRLB36 € 49,98 21% BTW

  Nieuwe borstel van streamline met aansluiting op Duitse/Vikan draad, past dus op nagenoeg iedere steel uitgevoerd met verplaatsbare nozzles (snelsluiting) medium zachte haren. Zeer licht in gewicht. Dit maakt hem geschikt voor bijvoorbeeld glasfiber of hybride stelen van rond de 8 meter die het gewicht van een zwaardere borstelsetting niet echt aankunnen.

 • € 44,80 21% BTW ART: 524752A € 44,80 21% BTW

  Deze Vikan borstel met hoek is zeer geschikt voor kozijnen. Met voorgeboorde gaten waardoor deze borstel op telescoopstelen als OsmoScopic, Tucker, Carbonized past.

 • € 45,90€ 32,1321% BTW30%21% BTW ART: 524752AN € 45,90€ 32,1321% BTW30%21% BTW

  Deze Vikan borstel met hoek is zeer geschikt voor kozijnen, inclusief slagnozzles en aansluitslang. Past op telescoopstelen van Xtel, TK-serie, Unger, Mark Level, OsmoScopic Universal en Facelift.

 • € 48,70 21% BTW ART: 524754A € 48,70 21% BTW

  Deze Vikan borstel met hoek is zeer geschikt voor kozijnen, inclusief slagnozzles en aansluitslang. Past op telescoopstelen van Xtel, TK-serie, Unger, Mark Level, OsmoScopic Universal en Facelift.

 • € 41,50 21% BTW ART: 526452A € 41,50 21% BTW

  Deze Vikan borstel is een recht model, lichter dan de hoekborstel. Met voorgeboorde gaten waardoor deze borstel op telescoopstelen als OsmoScopic, Tucker en Carbonized past.

 • € 42,90 21% BTW ART: 526452AN € 42,90 21% BTW

  Vikan borstel recht model is inclusief slagnozzles en aansluitslang. Met voorgeboorde gaten waardoor deze borstel op telescoopstelen als Xtel, TK-serie, Unger, Mark Level, OsmoScopic Universal en Facelift past.

 • € 36,50 21% BTW ART: 475552AN € 36,50 21% BTW

  Deze ovale Vikan borstel is inclusief slagnozzles en aansluitslang. Met voorgeboorde gaten waardoor deze borstel op Telescoopstelen als OsmoScopic, Tucker en Carbonized past.